20.05.2022

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nin Temel Atma Töreni Düzenlendi

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Temel Atma Töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifiyle gerçekleşti.

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan KURTULMUŞ, Milletvekilleri, İstanbul Valisi Ali YERLİKAYA, Bakan Yardımcıları, İstanbul İlçe Kaymakamları, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanları, AK Parti İlçe Belediye Başkanları, İstanbul İl Müftüsü, İstanbul Rum Ortodoks Patriği, Türkiye Ermenileri Patriği, Üniversite Rektörleri, Darülaceze Başkanlığı İdare Meclisi Üyeleri, Darülaceze Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Başkanları, Darülaceze Çalışanları ve Sakinleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çalışanları, Proje müellifi Vizzion Mimarlık temsilcileri, Yüklenici Firma Untd Yapı temsilcileri, Müşavir Firma Emlak Konut EPP temsilcileri, sanat ve iş dünyasından davetliler, bağışçılar ve gönüllüler katıldı.

Törenin ilk konuşmacısı olan Başkanımız Hamza CEBECİ Cumhurbaşkanımızın her daim Darülaceze’ye ayrı bir itimat gösterdiğini aktararak; “Okmeydanı’ndaki Darülaceze, 2. Abdülhamit Han tarafından 132 yıl önce temeli atılmış ve 127 yıldır insanlığa hizmet ediyor. Belki bugün temeli atılacak olan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri de asırlarca insanlara hizmet edecek. Buna hiç şüphe yok. Bugünü çok heyecanla, hasretle bekledik. Darülaceze sakinlerinden hatim indirenler, adeta gece sabahlara kadar dua edenler oldu. Hepsi selamlarını ve dualarını Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettiler.” diye konuştu.

Tören, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK’ın konuşmasıyla devam etti. Bakanımız; “Biz her şeyden önce büyüklerimize beslediğimiz derin vefa duygusunun bir tezahürü olarak bu projeye gönül verdik. Her insanın hayata gözlerini açtığı ilk andan, dünyaya veda ettiği son ana kadar bütün ömrünü mümkün olan en müreffeh şekilde geçirmeyi hak ettiğine inanıyoruz. Hayatın içinde olmanın insanı her zaman sağlıklı ve zinde kıldığını biliyoruz. Elbette ki insan, hayatının her yaş döneminde farklı meşguliyetlere yöneliyor, yönelebilir. Çocuklar ve gençler için eğitim, yetişkinler için üretim ve aile alanlarındaki sorumluluklar öne çıkıyor. Bu süreçlerden geçmiş yaşlılarımızın da yüreklerinde büyük bir hazine taşıdıklarını biliyoruz. Adına hayat tecrübesi denen bu hazine ile bizlere milli ve manevi kimliğimiz hakkında önemli aktarımlarda bulunuyorlar.” dedi.

Konuşmaların son bölümünde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN haziruna hitap ederek; “kimsesizlerin kimsesi” olması için bu güzide kurumu millete armağan eden Sultan Abdülhamid-i saniden bugüne Darülaceze’ye emeği geçen herkesi rahmet ve şükranla yad etti.

İnanç, köken, ırk, cinsiyet, yaş dahil hiçbir ayrım gözetmeden tüm düşkünleri kucaklayan bu müessesenin, medeniyetlerinin ve milletlerinin insana bakışının en güzel örneklerinden olduğunu belirten Erdoğan, kendilerinin de ecdattan aldıkları ilhamla üstlendikleri her görevde çalışmalarını “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla ve “Yaratılanı severiz, Yaradan’dan ötürü” ilkesiyle yürüttüklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanımız, Darülaceze’nin 127 yılı bulan geçmişinde, 30 bini çocuk 100 bin insana şefkat yuvası olmasının benzer çalışmalarda kendilerine ilham verdiğini aktararak, gönüllüleri, çalışanları ve acezeleriyle büyük bir aile olan bu müessesenin yaşatılması ve geliştirilmesi için katkıda bulunan bakanlardan yanlarındaki elemanlara kadar herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız protokol davetlileri ile birlikte, dualar eşliğinde butonlara basarak temel atma işlemini gerçekleştirdiler.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed quam ligula, venenatis congue lobortis nec, dapibus vitae augue. Proin quis nisi tincidunt, condimentum augue in, gravida nunc. Quisque varius lectus id elit sagittis sollicitudin. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Maecenas id consequat ante, eget varius ipsum. Integer gravida rutrum ullamcorper. Fusce tincidunt convallis odio id ullamcorper. Vivamus lacinia massa vitae hendrerit lobortis. Nam suscipit mauris a justo vestibulum, vitae ornare metus rhoncus. Nam egestas hendrerit felis, eget tincidunt erat fermentum quis. Ut ipsum ligula, posuere venenatis sem accumsan, eleifend sodales ligula. Integer pellentesque hendrerit lacus a elementum. Mauris porta ut lectus congue laoreet. Mauris porttitor lacus in lectus ultricies ornare. Nulla bibendum, est id venenatis faucibus, neque lorem aliquet felis, at rhoncus orci libero eget ante. Proin aliquam velit nec elit semper, et hendrerit elit vestibulum.

Nam eget sem hendrerit, pretium mi interdum, dapibus dui. Quisque ultrices facilisis massa, ultricies maximus ligula posuere at. Maecenas commodo nunc nec massa semper molestie. Nunc ut sapien quam. Cras faucibus facilisis arcu, eu porta ipsum egestas et. Nullam gravida lorem elit, semper hendrerit dui maximus in. Integer sed erat et lectus iaculis tristique ullamcorper congue enim. Nunc pretium eu risus vitae tristique. Nulla at purus volutpat, interdum eros aliquet, dignissim turpis. Mauris nisi tellus, faucibus id eros et, commodo tincidunt neque. Mauris ut nisl in sem auctor euismod ut et diam. Ut libero ipsum, vestibulum in suscipit vel, vehicula sit amet diam. Fusce tempor vel ex in ullamcorper. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Vivamus euismod mollis tellus, vel gravida sapien maximus ut.